3.2.1011 
torstai, helmikuu 3, 2011, 08:33
Älä turmele sitä mitä sinulla on,
haluamalla sitä mitä ei ole; ja muista,
että mitä sinulla nyt on, oli kerran niiden
asioiden joukossa, joista vain uneksit.

-Epikuros


Tulevaisuuden suuntaa


Jokaisen ihmisen hyvinvointia ja turvallisuutta on edistettävä. Naisten on päästävä mukaan päättämään yhteisistä asioista. Sukupuolten välisen tasa-arvon edistäminen on keskeinen tavoite.
Henkinen ja ruumiillinen hyvinvointi on oikeus jokaiselle.
Toimintaympäristö muodostuu ympäröivästä yhteiskunnasta, jossa tapahtuu muutoksia.
Vuoden teemana on Naisyrittäjyys. Yhdessä vahvistetaan paikallisyhdistysverkostoa sekä epävirallisia naisten verkostoja.

Haluan toteuttaa avointa, keskustelevaa, kannustavaa ja ennen kaikkea kuntalaisia kuulevaa toimintamallia. Toiminnan lähtökohta on korostaa arjen politiikan teon arvokkuutta ja tärkeyttä. Me naiset olemme selvillä yhteiskunnassa tapahtuvista muutoksista ja hyödynnämme kaikkea saamaamme tietoa toimintatavoitteissamme ja päätöksenteossamme.
Järjestön kivijalan ja tukiselän muodostaa sen jäsenistö. Jäsenistön hyvinvointi ja aktiivisuus on kaiken toiminnan perusta. Maan eri osissa toimivien aktiivisten naisten yhteistoiminta mahdollistaa paikallisyhdistystoiminnan, jonka merkitys on Liiton kannalta elintärkeä: Paikallisyhdistykset muodostavat kokoomusnaisten toiminnan perustason. Paikallisyhdistysten tehtävä on luoda liiton ja piirien toiminnan poliittinen ja järjestöllinen pohja ja varmistaa toiminnan jatkuvuus. Piirijärjestöjen tehtävänä puolestaan on tukea paikallisyhdistyksiä niin, että kokoomusnaisten toimintaa olisi mahdollisimman kattavasti koko Suomessa. Piirijärjestöt toimivatkin paikallisyhdistysten yhdyssiteenä. Kokoomusnaisten paikallisyhdistykset ja niiden muodostamat piirijärjestöt muodostavat Kokoomuksen Naisten Liiton.
Jäsentyytyväisyyskyselyllä kartoitetaan mielipiteitä.


Kansainvälisyys on luonnollinen ulottuvuus poliittista ja järjestöllistä työtä. Ylläpidämme ja luomme suhteita kansainvälisiin sisar- ja kattojärjestöihimme, vaikutamme poliittisesti sekä ammennamme tietoa omaan toimintaamme. Kansainvälisyys on mahdollisuus antaa ja saada. Toiminta on avointa sekä kaikki liiton toimintasektorit läpileikkaavaa. Liitto pitää erityisesti yhteyttä pohjoismaisiin ja baltialaisiin sisarpuolueiden naisjärjestöihin, EPP-naisiin sekä IWDU:un. Nytkisin ja UN Womenin kautta olemme mukana kansainvälisessä toiminnassa.

Kehitysyhteistyöllä haluamme kantaa kortemme kekoon globaalissa maailmassa sekä oppia ymmärtämään maailman monimuotoisuutta. Naisten asema ja mahdollisuus osallistua poliittiseen toimintaan on liiton kansainvälisen toiminnan keskiössä.

Kouluttaminen sekä kouluttautuminen lisäävät osaamista ja osallistumista. Tästä syystä kokoomusnaiset panostavat jäsenistönsä ja toimihenkilöidensä koulutukseen jatkossakin. Osaaminen luo entistä paremmat mahdollisuudet päästä vaikuttamaan ja toteuttamaan tavoitteitaan politiikassa. Koulutuksen lisäksi Liitto uskoo oppimiseen myös osallistumisen kautta ja on mukana motivoimassa jäsenistöään aktiiviseen kansalaisuuteen. Liiton koulutussuunnitelma on väline kehittää koulutustoimintaa järjestelmällisesti.

Tulevaisuuskoulutusta on jatkuvasti kehitetty hyödyntämällä koulutuksesta saatuja kokemuksia ja palautteita. Koulutuksen tavoitteena on valmentaa tulevaisuuden vaikuttajanaisia järjestötyöhön, kunnallispolitiikkaan, eduskuntatyöhön ja kansainvälisiin tehtäviin.


Kokoomuksen Naisten Liitossa viestintä halutaan nähdä prosessina, jossa liiton jäsenet ja luottamus- ja toimihenkilöt vastaanottavat, tuottavat ja jakavat erilaista tietoa keskenään. Liiton viestintäsuunnitelma on tässä työssä hyvä ohjenuora, joka päivitetään. Kokoomusnaisten viestintään kuuluu myös aktiivinen osallistuminen eri tavoin julkiseen keskusteluun. Liiton viestinnän keskeisin kehittämisen kohde on vuorovaikutteisuuden lisääminen liiton eri osien välillä. Viestintäsuunnitelmaa tarkistetaan vastaamaan muuttuneen toimintaympäristön haasteita painottuen sähköiseen toimintaympäristöön ja sosiaaliseen mediaan.

Kokoomusnaiset haluavat välittää itsestään kuvan uudistuvana, modernina naisten muodostamana verkostona, jota määrittävät sellaiset adjektiivit kuin avoimuus, aktiivisuus, monipuolisuus ja osaaminen.

Viestin välittämiseen käytetään mahdollisimman monipuolisia ja kulloinkin tarkoituksenmukaisia kanavia kuten paikallista, maakunnallista ja valtakunnallista lehdistöä.
Toiminnan tärkein viestinviejä on Liiton yksittäinen jäsen!




Kommentit