15.1.2011 
lauantai, tammikuu 15, 2011, 16:57
Terveiset töistä. Lauantai aamu ja sunnuntai vierähtävät kirurgisella osastolla. Päivät menevät nopeasti, tekemistä piisaa. Kun aloittaa varhain jää iltapäivästä vielä aikaa muillekkin asioille. Vuorotteluvapaan jälkeen on hienoa tehdä tiimityötä porukassa. Asiakas on keskiössä. Iloitsen elämästä, työstäni ja arjesta jossa saan tehdä asioita ihmisen parhaaksi.
Tässä puolison synttärikippistys syksyltä. Tiimissä kotona.
( 999 views )   |  permalink   |  

14.1.2011 
perjantai, tammikuu 14, 2011, 09:42
Voi laman lapsia. Lentääkö lapsi pesuveden mukana. http://www.yle.fi/uutiset/kotimaa/2011/ ... 83401.html

Naisten voimaannuttaminen katastrofeissa kantaa. Tutustu linkkiin:
http://www.unwomen.fi/naisten-voimaannuttaminen-edistaa

Ihmiskauppa suomalaisessa työelämässä seminaari tulossa, Ilmainen 3.2.-4.2.2011 Tutustu ohjelmaan linkistä:
https://atlanta.scenegroup.fi:2096/3rdparty/roundcube/?_task=mail&_action=get&_mbox=INBOX&_uid=11144&_part=4&_frame=1

Hyvää aivotyötä tärkeitä asioita valottamaan. Ihan jokaiselle.
( 1068 views )   |  permalink   |  

13.1.2011 
torstai, tammikuu 13, 2011, 08:00
Jos haluamaasi ei ole saatavilla, ota se,
minkä kanssa kykenet elämään. Jos annat
muiden päättää, huomaat ehkä olevasi järkevä,
mutta vailla todellista haluamista.



Vanhemmuudesta


Pienten ja kasvavien lasten vanhemmat ovat varmasti tässä yhteiskunnassa suurimman ja tärkeimmän tehtävän parissa. Pitäisi tarjota hyvä koti, olla läsnä ja kasvattaa lapsia. Samalla monet ovat työuransa hektisimmässä vaiheessa, jossa pitäisi antaa näyttöjä tulevaisuuteen.

Yhtälö vaikuttaa mahdottomalta. Sitä se ei kuitenkaan saa olla. Jos ihmiskunnalta onnistuu kuussa käyminen ja lonkkanivelen vaihto, niin kyllä työn ja perhe-elämän yhteensovittamisenkin täytyy onnistua.

Työ ja suorittaminen eivät saa tuhota perheitä ja viedä vanhempia pois lapsilta. Tämä on tärkeää tietenkin lastemme tulevaisuuden kannalta, samalla tavalla kuin vanhempien ja koko perheen kannalta.

Mutta on myös työnantajan ja koko yhteiskunnan etu, että vanhemmilla on aikaa lapsilleen, työ joustaa tarvittaessa, eikä työntekijä pode jatkuvaa huonoa omaatuntoa kokiessaan olevansa huono vanhempi, huono työntekijä - tai kenties molempia.

Mitä sitten pitäisi tehdä? Ainakin päivähoidon ja omaehtoisen hoidon joustavuutta on lisättävä erilaisten perhemuotojen ja tarpeiden mukaan.

Toinen toivottava uudistus liittyy isyyden tukemiseen entisestään. Äidit pitävät vanhempainvapaista edelleen 93 prosenttia.

Lisäämällä isyysvapaata sekä varsinkin isille suunnattuja vanhempainvapaiden jaksoja voidaan auttaa isät viettämään enemmän perhevapaita.

Kolmas esimerkki on erilaisten työaikapankkien käytön edistäminen. Kun välillä voi puskea pidempää päivää, niin työaikapankin avulla voi tehdä välillä lyhennettyä tai viettää pidempiä lomia.

Samalla tavalla jos isä on lasten kanssa viikon mummolassa, voisi äiti tehdä pidempää päivää. Perheen palattua kotiin voikin äiti käydä töissä vain viisi tuntia ja viettää enemmän aikaa perheen parissa.

Työaikapankeissa on ensisijaisesti kyse hyvien käytäntöjen levittämisestä. Näistä voivat työntekijä ja työnantaja sopia tapaus- ja työpaikkakohtaisesti.

Hyvä perhe-elämä ja joustava työelämä auttavat myös työssä jaksamiseen. Ja jaksava työntekijä on tuottava työntekijä.

Jaksava työntekijä ei myöskään jää niin todennäköisesti sairauseläkkeelle. Jaksava työntekijä pärjää ja viihtyy myös työelämässä pidempään - kun lapset on kasvatettu ja keski-ikäisenä on vielä hyvässä vedossa.

Jyrki Kataisen kirjoitus.
Kirjoitus on julkaistu Savon Sanomissa 12.1.201
( 936 views )   |  permalink   |  

12.1.2011 
keskiviikko, tammikuu 12, 2011, 12:58
Miksi pelkäisit muutosta, kantaisit huolta
siitä mikä on otettu pois? Käytä sen sijaan
aikasi etsimällä mitä löytäisit tilalle.
Muutos on aina myös mahdollisuus.


Tänään Kokoomuksen piirivaltuustoon Turkuun kokoukseen. Huomenna Helsinkiin tasa-arvon pilottihankkeen tiimoilta.

Päivään on jo mahtunut monta hedelmällistä keskustelua; Turhaumat purkautuvat hyvässä palaverissa.

( 926 views )   |  permalink   |  

11.1.2011 
tiistai, tammikuu 11, 2011, 18:33
Pokka: uudet jätevesiohjeet vielä ennen vaaleja



Maaseudun jätevesisoppaan yritetään saada tolkkua vielä tällä vaalikaudella. Eduskunnan ympäristövaliokunta jatkaa asian käsittelyä jo tällä viikolla. Perustusvaliokunnan kumoaman asetuksen sääntöjä ollaan muuttamassa siten, että kun vanhassa mallissa oli ”normaali ja kevennetty” vaihtoehto, niin nyt kevennetystä mallista tulisi perussääntö ja raskaammasta puhdistusvaihtoehdosta poikkeus. Muutos tuo kunnille kosolti töitä, ennustaa kansliapäällikkö Hannele Pokka Ympäristöministeriöstä.
http://www.kunta.tv/web/guest/video?fileId=43683



Puitelaki palauttaisi Rääkkylänkin ruotuun

Eduskunnan käsittelyssä oleva puitelaki tekee Rääkkylän päätöksestä yksiselitteisesti lain vastaisen, tulkitsee kuntaosaston johtaja Päivi Laajala Valtiovarainministeriöstä. Rääkkylän valtuusto päätti joulun alla siirtää koko sosiaali- ja terveydenhoitonsa yksityisen toimijan vastuulle. Paras-hanketta loppuun vievä puitelaki edellyttää kunnilta päätöksiä yhteistyöstä elokuuhun mennessä. Sen jälkeen alkaa neuvottelukierros mahdollisesti jäljelle jääneiden kuntien kanssa ja viime kädessä kuntien yhteistyöstä tekee päätökset valtioneuvosto ensi vuoden kesään mennessä.
http://www.kunta.tv/web/guest/video?fileId=43690



Kuntaliitolta tukea kuntien menokatolle

Kuntaliitto kannattaa kuntien menoille kattoa. – Jos tällä pystytään estämään kuntien tehtävien jatkuva lisääminen ja laajentaminen, Kuntaliitto kannattaa ilman muuta ajatusta, sanoo varatoimitusjohtaja Timo Kietäväinen. Yksittäisille kunnille ei hänen mielestään menokattoja voida asettaa, koska kuntien tilanne on niin erilainen. Kietäväinen vastaa valtiontalouden tarkastusviraston raporttiin, joka jätetään tällä viikolla eduskunnalle.
http://www.kunta.tv/web/guest/video?fileId=43661



Terveyskeskuksille tulossa puhelinohjeet

STM on valmistelemassa terveyskeskuksille ohjeita, kuinka nopeasti puhelimeen pitää vastata. – Tällä hetkellä käytäntö maassa on osin aika kirjava, myöntää sosiaali- ja terveysosaston johtaja Jussi Merikallio Kuntaliitosta. Merikallion mukaan kyse on jo vuonna 2004 voimaan tulleen Kansanterveyslain soveltamisesta. Siinä määriteltiin ”oikeus välittömään yhteyden saantiin”, mutta mitä tuo ”välitön” käytännössä tarkoittaa on toistaiseksi ollut määrittelemättä.
http://www.kunta.tv/web/guest/video?fileId=43441






( 1042 views )   |  permalink   |  


<< <Edellinen | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | Seuraava> >>