7.7.2017 
perjantai, heinkuu 7, 2017, 08:47
** 06.07.2017 PIETIKÄISEN SIRPALTA TERVEISIÄ
------------------------------------------------------------
* Euroopan kansalaisen palkinto saamelaisten oikeuksia ajavalle yhdistykselle
* Monikansallisten yhtiöiden maakohtaiset tuloverotiedot julkisiksi
* EU kansalaisten oikeudet Britanniassa turvattava
* Tuotteiden tulee kestää ja niiden pitää olla myös korjattavissa
* EU:lle tiukempi linja Norjan valaanpyyntiin
* Yhteistyötä Turkin kanssa, mutta ei perusoikeuksien kustannuksella
* Tavattavissa Suomessa: Tampere, Porin SuomiAreena, Lahti, Hämeenlinna

Euroopan kansalaisen palkinto saamelaisten oikeuksia ajavalle yhdistykselle

Kaksikymmentä vuotta saamelaisten sosiaali- ja terveysalan tarpeita ja oikeuksia edistänyt SámiSoster ry saa Euroopan parlamentin myöntämän tämän vuoden Euroopan kansalaisen palkinnon. Palkinnonsaajaksi ehdottamani yhdistys valvoo ja edistää saamelaisten asemaa terveyteen ja hyvinvointiin liittyvissä kysymyksissä ja järjestää muun muassa vertaistukea, leirejä, ryhmätoimintaa ja sukupolvien välistä kanssakäymistä. Palkintoperusteluissa nostetaan erityisesti esiin yhdistyksen Muittohallat-hanke saamelaisten muistisairaiden ja heidän perheidensä toimintakyvyn ja vireyden tukemiseksi.

Muittohallat-hankkeessa ja Sámisosterin toiminnassa ylipäänsä yhdistyvät saamelaisten ja ikäihmisten ihmisarvon ja perusoikeuksien suojelu. Perusoikeudet kuuluvat kaikille ja kaikkialla. Ne ovat luovuttamattomia ja jakamattomia. Niitä ei voi keneltäkään ottaa pois – ei viranomaisen päätöksellä, eikä henkilön omalla suostumuksella. Oikeuksien pitää myös toteutua samanaikaisesti. Yksi oikeus ei ole tärkeämpi kuin toinen.

Tutkimusten mukaan vanhenevat ihmiset saavat suhteellisesti vähemmän ja huonompia palveluja kuin nuoremmat ikäryhmät. Vanhenevan ihmisen oikeuksia loukataan, kun hänen itsemääräämisoikeuttaan rajoitetaan. Ikäihmisillä tulee olla oikeus hyvään elämään ja oikeuteen päättää omista asioistaan. SámiSosterin toiminnan ytimessä on ihmisarvoisen vanhenemisen takaaminen ja ylläpitäminen.

Saamelaiset ovat EU:n ainoa alkuperäiskansa. Saamelaisten oikeudet tarvitsevat nykyistä parempaa suojaa, sillä niihin kohdistuu jatkuvia uhkia ja loukkauksia. On ehdottoman tärkeää, että alkuperäiskansoilla on oikeus saada palveluja ja tukea omalla kielellään. SámiSoster on toiminnallaan pitänyt huolen saamenkielisten terveyspalveluiden ja vertaistuen tarjonnasta ja saatavuudesta.

Nyt Suomen Arktisen neuvoston puheenjohtajuuskaudella avautuu uusia mahdollisuuksia ottaa saamelaisten oikeudet yhä vahvemmin esiin. Myös EU:lla tulisi olla vahvempi rooli alkuperäiskansojen oikeuksien valvomisessa. Tänä keväänä valmistelemassani Euroopan parlamentin kannassa EU:n arktiseen politiikkaan huomioidaan saamelaisten oikeudet. Parlamentti ehdottaa muun muassa Brysseliin perustettavaksi saamelaisten omaa edustustoa, jossa voitaisiin puolustaa saamelaisten intressejä Unionin arktisen politiikan, koheesiopolitiikan tai vaikkapa kulttuuriperinnön säilyttämiseen tähtäävien ohjelmien osalta.
Euroopan kansalaisen palkinnonjakotilaisuudessa

Monikansallisten yhtiöiden maakohtaiset tuloverotiedot julkisiksi

Tiistaina otettiin askel eteenpäin taistelussa veronkiertoa ja epäselviä verotusjärjestelyitä vastaan. Parlamentti hyväksyi mietinnön, jossa suuret monikansalliset yhtiöt velvoitetaan ilmoittamaan julkisesti, kuinka paljon ne maksavat tuloveroa maittain. Tullessaan voimaan, uudet säännöt lisäävät avoimuutta ja kannustavat monikansallisia yhtiöitä välttämään pöytälaatikkoyritysjärjestelmiä ja maksamaan veronsa sinne minne kuuluukin.

On arvioitu, että EU-jäsenvaltioilta jää verovilpin ja veronkierron takia vuosittain jopa tuhannen miljardin euron verotulot saamatta. Luottamus yhteiskuntiimme rapistuu, ellei verojärjestelmiä saada läpinäkyviksi ja tasapuolisesti kaikkia kohteleviksi. Yhtiöveron välttelystä aiheutuvan verohukan osuuden on arvioitu olevan 50-70 miljardia euroa vuodessa. Nyt äänestetyt raportointivelvoitteet ovat uusi tehokas työkalu verovälttelyn kitkemiseen. Yhtiöt joiden liikevaihto on yli 750 miljoonaa euroa vuodessa joutuvat vastedes julkaisemaan tuloverotiedot niin kunkin EU-jäsenvaltion kuin myös unionin ulkopuolisen verotuksellisen lainkäyttöalueen osalta. Verotietojen julkaisu EU:n ulkopuolisilta alueilta on erityisen tärkeää kehitysmaiden kehityksen kannalta. Laajamittainen verovuoto kehitysmaissa on estänyt luomasta ja vahvistamasta kansalaisoikeuksia ylläpitäviä instituutioita, kun veropohja on pysynyt heikkona.

Vaikka nyt hyväksytty mietintö onkin askel oikeaan suuntaan, jäi parlamentin kannasta uupumaan kunnianhimoa. On arvioitu, että hyväksytty 750 miljoonan euron alaraja johtaa noin 6000 EU:n alueella toimivan monikansallisen yhtiön, joista 2000 eurooppalaisia ja 50-60 suomalaisia, päätymiseen raportointivelvollisuuden piiriin. Käytännössä tämä korkea alaraja tarkoittaa kuitenkin sitä, että säännöt eivät koske jopa noin 90 % maailman monikansallisista yhtiöistä. Olisikin ollut suotavaa, että alaraja olisi asetettu 40 miljoonaan euroon, ja näin ollen tuotu kaikki merkittävän kokoiset yhtiöt sääntöjen piiriin ja luotu yrityksille tasapuoliset toimintaedellytykset.

Seuraavaksi asia etenee parlamentin ja neuvoston välisiin neuvotteluihin, joista on tulossa vaikeat. EU-jäsenmaiden asenne on ollut valitettavan vastahakoinen verotuksen avoimuuteen liittyvissä kysymyksissä, ja parlamentin onkin pysyttävä tiukkana avoimuutta lisäävien vaatimuksiensa osalta.

Liput liehuvat Strasbourgissa
© European Union 2017 - European Parliament

EU-kansalaisten oikeudet Britanniassa turvattava

Pääministeri Theresa Mayn toissa viikolla Eurooppa-neuvostossa esittelemä ehdotus Britanniassa asuvien EU-kansalaisten oikeuksien turvaamiseksi brexitin jälkeen jättää paljon toivomisen varaa. Kysymys on vihdoinkin alkaneiden brexit-neuvotteluiden asialistan ensimmäisenä. Onkin selvää, että se, kuinka asia ratkaistaan, Tämän keskustelun sävy ja tahtotila tulee antamaan suunnan koko vajaat kaksi vuotta kestäville neuvotteluille.

May lupasi, että Britanniassa asuvat EU-kansalaiset, jotka ovat rakentaneet elämänsä ja kotinsa saarivaltioon, saisivat jatkossakin jäädä sinne. Käytännössä tämä tarkoittaisi sitä, että ne EU-kansalaiset, jotka ovat asuneet maassa yhtäjaksoisesti vähintään viisi vuotta tiettyyn, vielä määrittelemättömään päivään mennessä saisivat pysyvän oleskeluluvan. Pelkona kuitenkin on, että noin 3 miljoonasta EU-kansalaisesta tulisi toisen luokan asukkeja, joilla olisi vähemmän oikeuksia kuin Britannian kansalaisilla. EU-kansalaiset menettäisivät EU:n tuomioistuimen suojelun, heidän oikeuttaan tuoda perheenjäseniä Britanniaan rajoitettaisiin, eivätkä he voisi muuttaa ulkomaille yli kahdeksi vuodeksi menettämättä oleskelulupaansa Britanniassa. Todennäköisesti he eivät myöskään olisi oikeutettuja äänestämään missään Britannian vaaleissa.

Mayn tarjous jää kauaksi EU:n ehdotukseen verrattuna. EU on tarjonnut EU:n alueella asuville briteille elinikäisen lupauksen heidän nykyisten oikeuksiensa täydellisestä säilyttämisestä. Tarjoukseen sisältyy myös oikeus vapaaseen liikkuvuuteen brexitin jälkeen.

EU-jäsenmaat ovat pysyneet yhdessä rintamassa brexit-neuvottelija Michel Barnierin takana. Äänenpainot Britannian tarjouksen suhteen ovat olleet pettyneitä, mutta odottavaisia. Jääkin nähtäväksi, kuinka pian Mayn heikko hallitus joutuu joustamaan ja parantamaan ehdotustaan turvaten EU-kansalaisten oikeudet vahvemmin.
EU:lle tiukempi linja Norjan valaanpyyntiin

Parlamentti esitti torstaina täysistunnossa komissiolle suullisen kysymyksen EU-satamien käytöstä valaanlihan kaupassa Norjan ja Japanin välillä ja unionin mahdollisuuksista vaikuttaa siihen, että Norja lopettaisi kansainvälisen oikeuden vastaiset valaanpyyntikäytäntönsä. Kysymyksen esitti joukko meppejä kaikista poliittisista puolueista. Vastasin oman puolueeni osalta kysymyksen valmistelusta ja esittämisestä.

Kansainvälinen valaanpyyntikomissio (IWC) asetti maailmanlaajuisen kaupallista valaanmyyntiä koskevan kiellon jo vuonna 1986. Tästä huolimatta Norja jatkoi valaanpyyntiä ja aloitti kaupallisen valaanpyynnin uudelleen vuonna 1993. Tätä ennen maa oli esittänyt IWC:n kieltoa koskevan virallisen vastalauseen sekä CITES-luetteloa koskevia varaumia, joiden vuoksi se katsoo, että se voi asettaa omat saalisrajoituksensa. Norja nosti valaanpyyntikaudella 2017 Pohjois-Atlantin lahtivalaiden pyyntikiintiön 999 valaaseen (2016 vastaava kiintiö käsitti 880 valasta). Useat kansalaisjärjestöt ovat raportoineet Norjan valaanlihan viennin kasvaneen huomattavasti viime vuosina. Osa tästä viennistä tapahtuu EU:n satamien kautta. Esimerkiksi Animal Welfare Instituten mukaan pelkästään lokakuussa 2016 norjalaisia valasperäisiä tuotteita vietiin Japaniin 2 948 kiloa, ja tuotteet kulkivat ainakin kolmen EU:n sataman kautta. Valaanlihan kuljetus EU:n satamien kautta on periaatteessa sallittua,
mikäli lähetysten mukana on voimassaolevat CITES-asiakirjat. CITES on kansainvälinen sopimus, joka säätelee ja rajoittaa uhanalaisten lajien kansainvälistä kauppaa.

Kysymyksessään parlamentti kovistelee komissiolta tietoja EU-satamien kautta kulkevien valaanlihakuljetusten määristä ja siitä, onko kaikkiin kuljetuksiin ollut liitettynä tarvittavat asiakirjat. Tämän lisäksi komissiota pyydetään arvioimaan mahdollisuutta kieltää valaanlihan kauttakulku EU-satamien kautta täysin siinä tapauksessa, ettei Norja suostu liittymään kansainvälisiin sopimuksiin, vaan jatkaa pyyntikäytäntöjään huolimatta siitä, että pyynnin kohteena olevat valaslajit on selkeästi määritelty uhanalaisiksi.

Keskustelu jatkuu parlamentin päätöslauselman muodossa syyskuussa. EU:n tulisi toimia tässä aktiivisesti Norjan suuntaan ja aidosti siirtyä kohti valaanlihan kuljetusten kieltoa unionin satamien kautta siinä tapauksessa, ettei Norja muuta asiassa käytäntöjään.
Tuotteiden tulee kestää ja kuluttajan pitää olla mahdollista myös korjata rikki menneet tuotteet

Parlamentin täysistunto otti tiistaina kantaa kestävämpien, korjattavien ja tuunattavien tuotteiden puolesta. Tällä hetkellä tuotetiedoissa on tuotteiden eliniän ja korjattavuuden osalta vielä vakavia puutteita ja koska kuluttajat eivät usein voi yhdistää tuotteen hintaa sen laatuun, he ostavat helposti kaikkein edullisimpia tuotteita. Tämän lisäksi tuotteiden korjattavuus ontuu: Vuoden 2014 Eurobarometrin mukaan 77 prosenttia EU-kansalaisista haluaisi mieluummin korjata laitteensa kuin ostaa uusia, mutta he joutuvat kuitenkin viime kädessä ostoksille, koska vanhan tuotteen huolto ja korjaaminen tulisivat liian kalliiksi, tai koska korjaamiseen tarvittavia varaosia ei ole enää saatavilla.

Tuotesuunnittelu on aidon kiertotalouden saavuttamisessa avainasemassa. Tuotannon alkupäässä tehdyt päätökset tuotteen ominaisuuksista, kierrätettävyydestä, kemikaaleista, materiaaleista ja muista keskeisistä osa-alueista vaikuttaa siihen, kuinka pitkä tuotteen elinkaari on ja mitä sille käy elinkaarensa lopussa. Samaan aikaan keskeistä on tiedottaa kuluttajia mahdollisuuksista korjata ja päivittää tuotetta – sekä tuotteen keskimääräisestä eliniästä.

Oma-aloitemietinnössään parlamentti suosittaakin muiden muassa, että EU-alueella otettaisiin käyttöön uudet, tuoteryhmäkohtaiset kestävyyttä koskevat vähimmäisvaatimukset, jotka takaisivat kestävät, helposti korjattavat ja laadukkaat tuotteet. Lisäksi parlamentti painottaa, että keskeisten varaosien on oltava saatavilla kohtuulliseen hintaan. Tämän lisäksi parlamentti pyytää komissiota selvittämään mahdollisuutta luoda uusi, vapaaehtoinen eurooppalainen merkintä, josta selviäisi tuotteen kestävyys, ekologinen suunnittelu, mahdollisuus osien muuttamiseen ja tuotteen korjattavuus.
Yhteistyötä Turkin kanssa, mutta ei perusoikeuksien kustannuksella

Turkin jäsenneuvotteluita on käyty vuodesta 2005 lähtien, mutta laihoin tuloksin. Marraskuussa 2016 Euroopan Parlamentti ilmaisi kannattavansa Turkin liittymisprosessin jäädyttämistä. Valitettavasti kehitys on mennyt koko ajan huonompaan ja huolestuttavampaan suuntaan. Tämän seurauksena parlamentti kehotti torstaina äänestetyssä mietinnössään keskeyttämään liittymisneuvottelut Turkin kanssa, mikäli perustuslakipakettiuudistukset toteutetaan suunnitelman mukaisesti.

Demokratian, oikeusvaltion ja ihmisoikeuksien kunnioitus on kirjattu EU:n perussopimuksiin. Näistä ei pidä tinkiä. Perusvapauksien heikentämistä ei pidä sallia minkään haasteen tai poikkeustilan nojalla.

Tilanne Turkissa kärjistyi vuosi vallankaappausyritykseen. Epäonnistuneen yrityksen jälkeen Turkissa julistettiin poikkeustila. Sen nojalla toteutetut toimenpiteet ovat olleet suhteettoman voimakkaita. Poikkeustila rajoitti kampanjointimahdollisuuksia huhtikuussa pidetyn kansanäänestyksen yhteydessä. Vähemmistöihin kohdistuneen vihapuheen ja hyökkäysten kasvu, keskustelut kuolemanrangaistuksen uudelleenkäyttöönotosta ja merkit ilmaisuvapauden rajoittamisesta ovat niinikään huolestuttavia kehityssuuntia.

EU:n ja Turkin yhteisiä haasteita ei kuitenkaan voi olla huomioimatta. Jatkuva yhteistyö Turkin kanssa on olennaista EU:n alueellisen vakauden kannalta. Turkissa on maailman suurin pakolaisväestö, johon kuuluu YK:n pakolaisasiain päävaltuutetun viraston (UNHCR) mukaan lähes kolme miljoonaa rekisteröityä pakolaista Syyriasta, Irakista ja Afganistanista. Toimet ihmisten salakuljetuksen kitkemiseksi ovat kaikkien eduksi.

EU:n on hyvä ylläpitää keskusteluyhteyttä Turkin kanssa. Vuoropuhelua on mielekästä hakea ei pelkästään hallituksen tasolla, vaan opiskelija-, opettaja- ja tutkijavaihdon ja kansalaisyhteiskuntayhteistyön muodossa. Myös jäsenneuvotteluita voidaan jatkaa tulevaisuudessa tiettyjen ehtojen täyttyessä. Tämän hetkinen ongelma koskee Turkin hallitusta ja jatkuvasti huonompaan suuntaan mennyttä perusoikeuksien kunnioitusta. Huonosta hallinnosta ei voi syyttää eikä rankaista kaikkia turkkilaisia. Jäsenneuvotteluihin voidaan palata, jos ja kun Turkki toivottavasti taas palaa oikeusvaltioperiaatteiden piiriin.

Mukavaa kesää! Seuraava uutiskirje tulee syyskuussa!

Tavattavissa Suomessa:

Lauantai 8.7. Klo 11
EU-keskustelutilaisuus, Tammelan tori, Tampere

Maanantai 10.7. Klo 13.30
Mitä Suomi syö 2040- paneelikeskustelu, SuomiAreena, Yrjönkatu 22, Pori

Maanantai 10.7. Klo 11.45
Marttojen ruokaseminaari, SuomiAreena, Siltapuistokatu 14, Pori

Maanantai 10.7. Klo 15.15
Kansanvalistusseuran paneelikeskustelu, SuomiAreena, Yrjönkatu 22, Pori

Tiistai 11.7. Klo 14.30
Marttojen Torivartti, SuomiAreena, Torilava, Pori

Tiistai 11.7. Klo 15.15
Sitran ja Lääkäriliiton paneelikeskustelu, SuomiAreena, Puuvillan kauppakeskus, Pori

Tiistai 11.7. Klo 17
Muistiliiton paneelikeskustelu, SuomiAreena, Kaupungintalon piha, Pori

Keskiviikko 12.7. Klo 13.30
Turvallinen ja kriisinkestävä Suomi- paneelikeskustelu, SuomiAreena, Satakunnankatu 3, Pori

Torstai 13.7. Klo 10
Finanssiala ry:n paneelikeskustelu, SuomiAreena, Antinkatu 5, Pori

Torstai 13.7. Klo 11.20
Aivojen hyvinvointi- paneelikeskustelu, SuomiAreena, Kansalaistori, Pori

Torstai 13.7. Klo 15
Vaikuttava Sote, kaikkien etu!- paneelikeskustelu, Eteläranta 10, Pori

Perjantai 14.7. Klo 10
”144. Läpileikkaus Suomi-neidon tuloskunnosta kansainvälisillä areenoilla”- keskustelutilaisuus, SuomiAreena, Raatihuoneenpuisto, Pori

Lauantai 19.8. Klo 13.30
Hyvä Koiruus-tapahtuma, Jokimaan Ravikeskus, Lahti

Lauantai 26.8. Klo 12
Suomen luonnon päivä, Aulangon näkötorni, Hämeenlinna

Lauantai 26.8. Klo 13.30
Katumajärven suojeluyhdistyksen 25-vuotisjuhla, Idänpään uimaranta, Hämeenlinna

http://www.facebook.com/sharer/sharer.p ... nnt-887965 Jaa (http://www.facebook.com/sharer/sharer.php?u=http%3A%2F%2Fmailchi.mp%2Feuroparl%2Fkeskuun-uutiskirje-yhteiset-tavoitteet-yhteiset-pelisnnt-887965)
http://twitter.com/intent/tweet?text=He ... B6s+juhlaa: http%3A%2F%2Fmailchi.mp%2Feuroparl%2Fkeskuun-uutiskirje-yhteiset-tavoitteet-yhteiset-pelisnnt-887965 Tweet (http://twitter.com/intent/tweet?text=Hein%C3%A4kuun+uutiskirje+-+Kansalaisoikeuksista+huolta+ja+puhetta%2C+mutta+my%C3%B6s+juhlaa: http%3A%2F%2Fmailchi.mp%2Feuroparl%2Fkeskuun-uutiskirje-yhteiset-tavoitteet-yhteiset-pelisnnt-887965)
http://us3.forward-to-friend1.com/forwa ... a80722fb6e Ystävällesi uutiskirje? (http://us3.forward-to-friend1.com/forward?u=8cf26d9d2d809b1727008faa5&id=7f8d78ddc5&e=a80722fb6e)

============================================================

Sirpa Pietikäinen, Euroopan parlamentin jäsen

( 1270 views )   |  permalink   |  

6.7.2017 
torstai, heinkuu 6, 2017, 08:52
Loman neljä viikkoa livahti toukokkuun lopusta juhannukseen. Kaupungin tuleaisuuden suunnittelun merkeissä ja 30 v hääpäivää juhlistaen matkalla. Nyt tehdään töitä ja nautitaan Suomen vilpoisesta suvesta.
Tänään iltatorille ja Salon Kokoomusnaisten kokoukseen.
100 v juhlat lähestyvät ja suunnittelu on käynnissä. Koska paljon on puuhaa työelämässä ja luottamustoimissa, mietimme seuraavaa hallitusporukkaa jatkon turvaamiseksi. Ihanaa kun on innokkaita tulevaisuuden tekijöitä joukoissamme.

Lämpöä tarvitaan, joka päivä ihmetellen katson lämpömittariin. Aurinkoa tarvitaan.
( 974 views )   |  permalink   |  

20.6.2017 
tiistai, keskuu 20, 2017, 10:15
Arvoisa Kokoomusnaisten paikallisyhdistyksen puheenjohtaja,



Kokoomusnaisten jäsenmäärä on käännetty vahvaan kasvuun sen jälkeen, kun
laitoimme Kokoomusnaisten toiminnassa uuden vaihteen silmään vuoden 2016
alussa. Jäsenmäärä kasvoi huikeat 10 % jo nykyisen liittohallituksemme
ensimmäisen toimintavuoden aikana. Yleisesti puhutaan siitä, miten
järjestöjäsenyys ei enää kiinnosta ihmisiä ja jäsenmäärät laskevat, mutta me
uimme aktiivisella toiminnallamme vastavirtaan. Kokoomusnaisten toiminnassa
on vetovoimaa. Paikallisyhdistystoiminta on avainasemassa, jotta saamme
liiton hyvästä nosteesta entistäkin vauhdikkaamman.



Vahvan jäsenkasvun lisäksi myös muut mittarit osoittavat ylöspäin ja
tulevaisuutemme näyttää valoisalta. Kokoomusnaisten tänä vuonna
aloittaneeseen tulevaisuuskoulutukseen oli enemmän hakijoita kuin koskaan
aikaisemmin. Lisäksi uuteen puolueen ja eduskuntaryhmän kanssa yhteistyössä
toteutettuun mentorointiohjelmaan haki suuri joukko Kokoomusnaisten
tulevaisuuden tekijöitä. Myös varainhankintatyöryhmän toiminta on alkanut.



Kokoomusnaisten olemassaolon tarkoitus ja kaikista tärkein tavoite on
politiikan asiasisältöihin vaikuttaminen, jonka olemme vieneet uudelle
tasolle. Siitä yhtenä osoituksena on Kokoomusnaisten aloitteesta ja johdolla
Kokoomukselle tehty Perheet ja työelämä -asiakirja, jolla oli merkittävä
vaikutus Kokoomuksen kuntavaalistrategiaan ja joka ohjaa Kokoomuksen
tavoitteenasettelua ajankohtaisessa aihealueessa myös jatkossa. Asiakirjan
ansiosta myös saimme runsaasti näkyvyyttä, mm. koko sivun Helsingin
Sanomissa ja juttuja useissa maakuntalehdissä. Osa asiakirjan tavoitteista
tuli todeksi jo hallituksen kevään kehysriihessä, kuten turvakotien
lisäresurssit ja kannustinloukkuja poistava päivähoitomaksujen alennus.



Parhaillaan valmistelemme liitolle uutta laaja-alaista tavoiteohjelmaa, joka
hyväksytään marraskuun edustajakokouksessa. Uskon, että yksi kasvukäänteemme
avaintekijä piilee siinä, että olemme tuoneet poliittiset asiasisällöt ja
niiden parissa tehtävän työn päärooliin järjestötyössä.



Kokoomusnaisten poliittinen vaikuttavuus sekä jäsenmäärä ovat nyt vahvassa
kasvussa! Töitä tavoitteiden eteen olemmekin tehneet aivan valtavasti. Suuri
kiitos ja kunnia näistä historiallisen hienoista tuloksista kuuluu teille
paikallisyhdistysten puheenjohtajille ja koko liiton aktiivien porukalle
sekä ahkerille työntekijöillemme! Erityinen kiitos myös liittohallitukselle,
joka on tukenut mittavien toiminnallisten uudistusten läpiviennissä.



Yhdessä tekemämme työn kovuutta nimittäin alleviivaa sekin, että kasvukäänne
on tehty samaan aikaan, kun liiton toiminnassa on jouduttu toteuttamaan isot
säästöt, joiden mittaluokka vastaa yhtä kolmannesta aikaisemmasta koko
vuoden (2014) budjetista. Rohkeus ja määrätietoisuus tehdä asioita uudella
tapaa on ollut edellytys loistavien tulosten saavuttamiselle ja sille, että
liiton talous on samalla pidetty tasapainossa kohtaamistamme isoista
määrärahaleikkauksista huolimatta. Vielä kerran lämmin kiitos teille
kaikille! Jatketaan yhdessä toisiamme tukien liiton kehittämistä sekä
poliittisen vaikuttavuuden ja jäsenmäärän kasvattamista entisestään.



Eduskuntaryhmään sekä puolueen johtoon Kokoomusnaisilla on hyvät suhteet.
Asiantuntemustamme arvostetaan ja hyödynnetään mm. Kokoomuksen poliittisessa
valmistelutyössä. Puheenjohtaja Petteri Orpon asettaman uuden käytännön
mukaisesti osallistun Kokoomusnaisten puheenjohtajana nykyisin myös
puolueemme ministeriryhmän kokouksiin. Se on oiva paikka viedä
tavoitteitamme eteenpäin suoraan hallitustyön ytimeen.



Kokoomusnaisten tärkeä tehtävä on tukea, rohkaista ja kannustaa naisia
eteenpäin ja johtotehtäviin. Toin myös kuntavaalien jälkeen
puoluehallituksessa ja eduskuntaryhmässä voimakkaasti esiin naisten
kannustamisen ja naisiin panostamisen tärkeyden, kun vaalitulosta
analysoitiin. Naisten rooli on aivan keskeinen Kokoomuksen tulevaisuuden
menestykselle. Viesti otettiin vakavasti. Petteri mm. ohjeisti koko puolueen
kuntakenttää valitsemaan korostetusti naisia (ja nuoria) merkittäville
paikoille. Toivoakseni puolueen puheenjohtajan viesti on kuultu kunnissa
paikallisissa valinnoissa.



Kokoomusnaisissa on kuntavaalien jälkeen aloitettu myös uusia käytännön
toimia naisten auttamiseksi poliittisella urallaan eteenpäin.
Tulevaisuuskoulutuksen sisältöä uudistetaan, mentorointiohjelma on
käynnistynyt ja starttaamassa on uudenlainen nuorten naisten itsensä
kehittämisen ja vertaistuen verkosto.



Syyskuun lopulla järjestämme Naisjohtajuus-seminaarin, jonka päivämäärä
tarkentuu puhujien vahvistumisen jälkeen. Alustavia päivävarauksia ovat:
23.9., 30.9. tai 7.10.



Liittohallituksella valmistelussa oleva liiton uusi tavoiteohjelma lähtee
syksyllä piirikierrokselle. Haluamme osallistaa jäsenistömme laajasti mukaan
marraskuun edustajakokoukselle tehtävään ohjelmatyöhön. Laajasta ohjelmatyön
kenttäkierroksesta saimme hyviä kokemuksia jo Perheet ja työelämä
–asiakirjan valmistelun yhteydessä.



Terveiset ja evästykset liittojohdolle ovat muutenkin tervetulleita. Olkaa
yhteydessä, jos joku asia askarruttaa. Kierrän jatkossakin aktiivisesti
piireissämme. Pidetään yhteyttä!





Kesäisin terveisin



Sofia Vikman



Kokoomuksen Naisten Liiton puheenjohtaja



kansanedustaja
040-5683777

( 1276 views )   |  permalink   |  

18.6.2017 
sunnuntai, keskuu 18, 2017, 10:35
Viikko kesälomaa enää jäljellä. Juhannuksen jälkeen paluu tiivistahtiseen leipätyöhön heinäkuuksi. Elokuussa alkaa työn ja luottamustoimen yhteensovittaminen.

Lomalla kävimme Nessebarissa Bulgariassa. Me kotimaan uskolliset lomailijat tarvitsimme irtiottoa arjesta johon työn, luottamustoimien ohella kuuluu kahden hepan ja kissojen eläintarha. Nyt uutena jäsenenä Leo sileäkarvainen Foxterrierrin pentu. Luonto ja eläimet ovat tärkeä osa meidän elämää- Pienet lastenlapsetkin nauttivat tästä kaikesta.

Valtakunnan Politiikassa on ollut kummia kierroksia. En spekuloi niitä enempää. Aika näyttää.
Kaupunginhallitus kokoustaa 19.6.2017 ja jää sitten kesätauolle. Henkilöstöjaosto kokousti ensimmäisen kerran perjantaina. Päätöksiä jo teimme ja työryhmämme on hyvä. Uutena puheenjohtajana kiitän luottamuksesta.
( 1268 views )   |  permalink   |  

1.6.2017 
torstai, keskuu 1, 2017, 13:06
Ensimmäinen tämän kesän Salon kaupungin iltatori, kaupunginjohtaja Lauri Inna avaa klo 18.

--------------------------------------------------------------------

SOTE-uudistus on viime vuosikymmenien merkittävin uudistus Suomessa.
Sosiaali-ja terveyspalvelujen järjestämisvastuu siirtyy kunnilta 18 maakunnalle.
Uudistuksella pyritään vähentämään väestöryhmien välisiä terveyseroja ja lisäämään palvelutuotannon tehokkuutta.
Julkisten varojen säästäminen on yksi, mutta ei kuitenkaan ainoa, peruste uudistukselle.
Jos uudistuksessa onnistutaan, se vähentää terveyseroja, parantaa palveluiden laatua ja lisää valinnanvapautta.
Mitä sote-uudistus merkitsee syövän diagnostiikan ja hoidon osalta?
Muuttuuko potilaiden asema? Koskeeko valinnanvapaus myös syövänhoitoa?
On perustettu kansallinen syöpäkeskus. Sen tulisi alkaa vuoden 2019 alusta toimintansa. Sen päämääränä on asuinpaikasta riippumatta, turvata yhtä laadukas hoito. Syövän hoitoa halutaan keskittää.
Laadukkaan ja tarkoituksenmukaisen hoidon tarjoaminen on peruste.
Kansallisen syöpäkeskuksen perustaminen asiakkaan näkökulmasta on hyvä asia. Hoitolinjausten laatiminen, hoitoon liittyvän tutkimuksen lisääminen. Kansallisen Syöpäkeskuksen toiminta rakentuu viiden alueellisen syöpäkeskuksen varaan. Leikkausten keskittäminen parantaa hoidon tuloksia. Yliopistosairaalat ovat niiden ytimessä. Syöpäkirurgia on keskiössä. Lähellä kotia, osaavasti, laadukkaasti, on järjestöjen linja.

Terveyden edistäminen ja syövän ehkäisy muuttuu hoitojen lisäksi. Kunnille jää ennaltaehkäisevä, hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen.
Jatkossa muutokseen Syöpäjärjestöt tekevät enstistä tiiviimpää yhteistyötä yhdessä Sydänliiton, Suomen Diabetesliiton, Aivoliiton, Hengitysliiton, Filhan ja Mielenterveysseuran kanssa. Valtakunnallisesti että maakunnissa.
Merkittävä kumppani ja kuulemistaho kunnille.

Syöpä lehden 2/17 pääkirjoitusta mukaellen

( 952 views )   |  permalink   |  


<< <Edellinen | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | Seuraava> >>