6.2.2011 
maanantai, helmikuu 7, 2011, 17:19
TÄRKEIN JUTTUKAVERISI


Kun riittävän monta kertaa sanot itsellesi olevasi tyhmä ja taitamaton, olet sitä kerta kerralta yhä enemmän.

Kun epäonnistumisen hetket tuntuvat yhä kotoisimmilta, on aika vaihtaa puheenaihetta - itsesi kanssa.

Suurin osa ihmisistä onnistuu useimmissa tehtävissään joka päivä, mutta ei koskaan anna tunnustusta itselleen.

Vain se kehittyy mitä mitataan. Ellet sinä itse pidä huolta siitä, että keskustelet itsesi kanssa positiivisesti, niin kenen luulet ottavan tehtävän hoitaakseen?
( 982 views )   |  permalink   |  

5.2.2011 
maanantai, helmikuu 7, 2011, 17:17
Elämänkulkuasi ei ratkaise niinkään se,
mitä elämä tuo eteesi, kuin se asenne,
jonka sinä viet elämääsi; ei niinkään se,
mitä sinulle tapahtuu, kuin se tapa,
jolla mielesi näkee tapahtuneen.

( 971 views )   |  permalink   |  

4.2.2011 
perjantai, helmikuu 4, 2011, 22:41
Elämän suurimmat salaisuudet ovat niitä,
jotka jokainen ihminen kyllä tunnistaa,
mutta jotka ovat jääneet salaisuuksiksi sen tähden,
että niitä niin harvoin käytetään.


Mainiota keskustelua johtamisesta ja työelämästä. Kiitos Veturitalliin tulleille keskustelijoille ja erityiskiitos Anne-Liisa Palmu-Joroselle innostavasta alustuksesta. Katsotaan saammeko huomenna lukea lisää paikallislehdestä. Anne-Marin ja Katjan kannustamiseen kevään vaaleissa tarvitaan naisten tuki. Kelaan vieläkin hyvää alustusta ja siitä syntynyttä intensiivistä keskustelua.
( 946 views )   |  permalink   |  

3.2.1011 
torstai, helmikuu 3, 2011, 08:33
Älä turmele sitä mitä sinulla on,
haluamalla sitä mitä ei ole; ja muista,
että mitä sinulla nyt on, oli kerran niiden
asioiden joukossa, joista vain uneksit.

-Epikuros


Tulevaisuuden suuntaa


Jokaisen ihmisen hyvinvointia ja turvallisuutta on edistettävä. Naisten on päästävä mukaan päättämään yhteisistä asioista. Sukupuolten välisen tasa-arvon edistäminen on keskeinen tavoite.
Henkinen ja ruumiillinen hyvinvointi on oikeus jokaiselle.
Toimintaympäristö muodostuu ympäröivästä yhteiskunnasta, jossa tapahtuu muutoksia.
Vuoden teemana on Naisyrittäjyys. Yhdessä vahvistetaan paikallisyhdistysverkostoa sekä epävirallisia naisten verkostoja.

Haluan toteuttaa avointa, keskustelevaa, kannustavaa ja ennen kaikkea kuntalaisia kuulevaa toimintamallia. Toiminnan lähtökohta on korostaa arjen politiikan teon arvokkuutta ja tärkeyttä. Me naiset olemme selvillä yhteiskunnassa tapahtuvista muutoksista ja hyödynnämme kaikkea saamaamme tietoa toimintatavoitteissamme ja päätöksenteossamme.
Järjestön kivijalan ja tukiselän muodostaa sen jäsenistö. Jäsenistön hyvinvointi ja aktiivisuus on kaiken toiminnan perusta. Maan eri osissa toimivien aktiivisten naisten yhteistoiminta mahdollistaa paikallisyhdistystoiminnan, jonka merkitys on Liiton kannalta elintärkeä: Paikallisyhdistykset muodostavat kokoomusnaisten toiminnan perustason. Paikallisyhdistysten tehtävä on luoda liiton ja piirien toiminnan poliittinen ja järjestöllinen pohja ja varmistaa toiminnan jatkuvuus. Piirijärjestöjen tehtävänä puolestaan on tukea paikallisyhdistyksiä niin, että kokoomusnaisten toimintaa olisi mahdollisimman kattavasti koko Suomessa. Piirijärjestöt toimivatkin paikallisyhdistysten yhdyssiteenä. Kokoomusnaisten paikallisyhdistykset ja niiden muodostamat piirijärjestöt muodostavat Kokoomuksen Naisten Liiton.
Jäsentyytyväisyyskyselyllä kartoitetaan mielipiteitä.


Kansainvälisyys on luonnollinen ulottuvuus poliittista ja järjestöllistä työtä. Ylläpidämme ja luomme suhteita kansainvälisiin sisar- ja kattojärjestöihimme, vaikutamme poliittisesti sekä ammennamme tietoa omaan toimintaamme. Kansainvälisyys on mahdollisuus antaa ja saada. Toiminta on avointa sekä kaikki liiton toimintasektorit läpileikkaavaa. Liitto pitää erityisesti yhteyttä pohjoismaisiin ja baltialaisiin sisarpuolueiden naisjärjestöihin, EPP-naisiin sekä IWDU:un. Nytkisin ja UN Womenin kautta olemme mukana kansainvälisessä toiminnassa.

Kehitysyhteistyöllä haluamme kantaa kortemme kekoon globaalissa maailmassa sekä oppia ymmärtämään maailman monimuotoisuutta. Naisten asema ja mahdollisuus osallistua poliittiseen toimintaan on liiton kansainvälisen toiminnan keskiössä.

Kouluttaminen sekä kouluttautuminen lisäävät osaamista ja osallistumista. Tästä syystä kokoomusnaiset panostavat jäsenistönsä ja toimihenkilöidensä koulutukseen jatkossakin. Osaaminen luo entistä paremmat mahdollisuudet päästä vaikuttamaan ja toteuttamaan tavoitteitaan politiikassa. Koulutuksen lisäksi Liitto uskoo oppimiseen myös osallistumisen kautta ja on mukana motivoimassa jäsenistöään aktiiviseen kansalaisuuteen. Liiton koulutussuunnitelma on väline kehittää koulutustoimintaa järjestelmällisesti.

Tulevaisuuskoulutusta on jatkuvasti kehitetty hyödyntämällä koulutuksesta saatuja kokemuksia ja palautteita. Koulutuksen tavoitteena on valmentaa tulevaisuuden vaikuttajanaisia järjestötyöhön, kunnallispolitiikkaan, eduskuntatyöhön ja kansainvälisiin tehtäviin.


Kokoomuksen Naisten Liitossa viestintä halutaan nähdä prosessina, jossa liiton jäsenet ja luottamus- ja toimihenkilöt vastaanottavat, tuottavat ja jakavat erilaista tietoa keskenään. Liiton viestintäsuunnitelma on tässä työssä hyvä ohjenuora, joka päivitetään. Kokoomusnaisten viestintään kuuluu myös aktiivinen osallistuminen eri tavoin julkiseen keskusteluun. Liiton viestinnän keskeisin kehittämisen kohde on vuorovaikutteisuuden lisääminen liiton eri osien välillä. Viestintäsuunnitelmaa tarkistetaan vastaamaan muuttuneen toimintaympäristön haasteita painottuen sähköiseen toimintaympäristöön ja sosiaaliseen mediaan.

Kokoomusnaiset haluavat välittää itsestään kuvan uudistuvana, modernina naisten muodostamana verkostona, jota määrittävät sellaiset adjektiivit kuin avoimuus, aktiivisuus, monipuolisuus ja osaaminen.

Viestin välittämiseen käytetään mahdollisimman monipuolisia ja kulloinkin tarkoituksenmukaisia kanavia kuten paikallista, maakunnallista ja valtakunnallista lehdistöä.
Toiminnan tärkein viestinviejä on Liiton yksittäinen jäsen!



( 958 views )   |  permalink   |  

2.2.2010 
keskiviikko, helmikuu 2, 2011, 11:28
Tärkeintä elämässä ei ole se että
näemme sen mitä on jossain kaukana,
vaan se että teemme sen mikä on
suoraan edessämme.

-Thomas Carlyle



Rehn: Kuntarahoituksesta erityisluottolaitos



Talouskomissaari Olli Rehn sanoo, että Kuntarahoituksen kaltaisille rahoituslaitoksille pitäisi luoda erityisluottolaitoksen asema, jotta niiden mahdollisuus turvata kuntakentän rahoitus voitaisiin varmistaa myös jatkossa. EU:n valmistelema pankkien vakavaraisuussäännösten tiukentaminen johtaisi Kuntarahoituksen toiminnan olennaiseen vaikeutumiseen, jos sen toiminta rinnastetaan tavallisiin pankkeihin. Haastattelussa käsitellään myös talouskomissaarin suurinta huolen aihetta eli Euroopan taloustilannetta ja sen heijastuksia kuntakenttään.

http://www.kunta.tv/web/guest/video?fileId=46180



Tölli: metropolitavoitteet seuraavaan hallitusohjelmaan



Kuntaministeri Tapani Tölli näkee, että pääkaupunkiseudun yhteistyön tavoitteet täytyy saada seuraavaan hallitusohjelmaan. Tavoitteiden tulisi Töllin mukaan ylipäätään olla tarkastelun keskiössä eikä kuntien lukumäärä. Hän sanoo jo tuskastuneensa kysymykseen kuntien oikeasta lukumäärästä. Se ei ole hänen mielestään edelleenkään oleellinen asia ei eikä ratkaisu, vaan se, miten palvelut hoidetaan.

http://www.kunta.tv/web/guest/video?fileId=46200



Kiviniemi: tarvitaan isänmaallista itsekkyyttä



Pääministeri Mari Kiviniemi perusteli esitystään yhteiskuntasopimukseksi Kunnallisalan kehittämissäätiön seminaarissa tiistaina. Hän peräänkuulutti yhteistä näkemystä, isänmaallista kansallista itsekkyyttä. Hänen mukaansa sitoutumista yhteisiin tavoitteisiin tarvitaan, jotta talous ja työllisyys saadaan nousuun.

http://www.kunta.tv/web/guest/video?fileId=46171



Ylöjärvellä pääsee palvelusetelillä erikoislääkäriin



Ylöjärvellä, Pirkkalassa ja Nokialla on päässyt vuoden vaihteesta palvelusetelillä erikoislääkärin vastaanotolle. – Asiakkaan kannalta tässä tärkeintä on se, että palvelu nopeutuu verrattuna siihen, mitä julkinen palvelu pystyy poliklinikoilla tarjoamaan, sanoo Ylöjärven perusturvajohtaja Kari Virta. Palvelusetelillä erikoislääkäriin pääsee noin viikossa ja edullisimman paikan valinnut maksaa saman, minkä joutuisi maksamaan poliklinikalla.

http://www.kunta.tv/web/guest/video?fileId=46081

--------------------------------

Väkivallan perintö saatava verolle - Lenita Toivakka

Kokoomusnaisten varapuheenjohtaja, kansanedustaja Lenita Toivakka vaatii väkivallan periytyvyyden katkaisemista. Toivakan mielestä vanhempien tulee kantaa vastuu lastensa tulevaisuudesta. Toivakka vaatiikin Suomeen yleistä väkivallan vähentämiseen tähtäävää toimenpideohjelmaa.

Suomessa suvaitaan väkivaltaa ja vyörytetään se uhrin tai pullon syyksi. ”Meidän pitäisi yksinkertaisesti oppia, ettei lyöminen ole koskaan oikein eikä sallittua, vaikka kohteena olisi toinen, humalainen mies, puoliso tai kiukutteleva lapsi. Vastaavasti jokaisesta väkivallanteosta tulisi yksiselitteisesti ilmoittaa poliisille”, toteaa Toivakka.

Yli 30 000 suomalaista kohtasi väkivaltaa vuonna 2009. Naisiin ja miehiin kohdistuva väkivalta on erityyppistä. Kun miehille tyypillisintä on kohdata väkivaltaa kaduilla ja julkisessa tilassa, kohtaavat naiset väkivaltaa kotona. Lapset taas näkevät kotona väkivaltaa ja väkivallan kulttuuri periytyy.

Tosiasiallinen väkivallan määrä on suurempi kuin mitä poliisin tietoon tulee. Englantilaisen selvityksen mukaan nainen tekee rikosilmoituksen perheväkivallasta vasta jouduttuaan 35. kerran pahoinpitelyn uhriksi. Uhritutkimusten mukaan vain 15 prosenttia väkivaltarikoksista ilmoitetaan poliisille.

Toivakka vetoaa äiteihin, että he eivät antaisi tyttärilleen perintönä väkivallan uhrin mallia parisuhteessa. Väkivallassa vastuu on aina tekijän, mutta Toivakka uskoo muutoksen syntyvän, kun naiset kieltäytyvät olemasta väkivaltaisessa parisuhteessa.


lenita.toivakka@eduskunta.fi , 040 512 2928
pääsihteeri Elina Laavi, elina.laavi@kokoomusnaiset.fi , 040 708 2121


( 1101 views )   |  permalink   |  


<< <Edellinen | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | Seuraava> >>