10.2.2011 
torstai, helmikuu 10, 2011, 09:17
Vuodeosastoilla tuhlataan satoja miljoonia

Suomalainen terveyskeskus muistuttaa teollista tuotantojärjestelmää, jonka tavoitteena on tuottaa koko ajan lisää vuodepotilaita, väittää professori Erkki Vauramo, joka on laskenut suomalaisen vanhustenhuollon kustannuksia virallisten hoitotilastojen perusteella. Suomessa suurin ongelma on hänen mukaansa se, että Suomen terveyskeskuksista puuttuu tehokas kuntoutusjärjestelmä, joka estäisi vanhuspotilaiden makuuttamisen pysyviksi vuodepotilaiksi. – Jos Suomi ottaisi mallia muualta Euroopasta, säästöt voisivat olla jopa miljardi euroa vuodessa, sanoo Vauramo. Lue lisää tämän viikon Kuntalehdestä.

http://www.kunta.tv/web/guest?fileId=46567
TOIVOTTAVASTI KERKEÄT KUUNNELLA PROFESORI VAURAMON PUHEEN. MEILLÄ SALOSSA ERIKOISSAIRAANHOIDOSSA EI MAKUUTETA KETÄÄN YLIMMÄÄRÄISIÄ PÄIVIÄ. KOTIUTUS JA JATKOHOITOON SIIRTYMINEN TAPAHTUU NOPEASTI. USEIMMAT ALUEEN TERVEYSKESKUSYKSIKÖ PYSTYVÄT OTTAMAAN VASTAAN SIIRTOPOTILAAN SAMANA PÄIVÄNÄ KUN PAIKKA KYSYTÄÄN. MEILLÄ EN TUNNISTA ORGANISAATIOHALVAUSTA JOSTA VAURAMO PUHUU. KUNTOUTTAVA TYÖOTE ON VAATIVAA JA HOITAJAT TUNTEVAT TYÖNSÄ KESKEISEN SISÄLLÖN. TERVEYSKESKUSYKSIKÖT TUNTEVAT KUNTOUTTAVAN TYÖOTTEEN VANHUSTENHUOLLOSSA JA TOTEUTTAVAT SITÄ. KOTIHOITOON PYRITÄÄN ENSISIJAISESTI.



Kuntien tilinpäätöstiedot julki tänään



Ennakkotiedot kuntien tilinpäätöksistä julkaistaan tänään kuntien talous- ja rahoitusfoorumin yhteydessä. Kunta.tv on mukana tiedotustilaisuudessa ja välittää tuoreeltaan sen keskeisen sisällön.

http://www.kunta.tv/web/guest/video?fileId=45147
( 880 views )   |  permalink   |  

9.2.1011 
keskiviikko, helmikuu 9, 2011, 10:20
Vuorovaikutustaidoista


Vuorovaikutusongelmat johtavat moniin turhiin riitoihin, koska emme selkeästi ilmaise, mitä haluamme ja syytämme sitten toista kun emme sitä saa. Jokaisen ihmisen oikeuksia ja velvollisuuksia vuorovaikutuksessa toisiin ihmisiin:

OIKEUDET VELVOLLISUUDET
ilmaista mielipiteensä - kuunnella muita
ottaa - antaa
oikeus ongelmiin - löytää ratkaisuja
tulla lohdutetuksi - lohduttaa
tehdä työtä - tehdä parhaansa
erehtyä - korjata erehdyksiä
nauraa - tehdä muita iloiseksi
oikeus ystävyyteen - olla ystävä
arvostella - kehua
saada tunnustusta - antaa tunnustusta
olla itsenäinen - tukea muita
itkeä - kuivata kyyneleitä
tulla rakastetuksi - rakastaa muita


Arvostavan vuorovaikutuksen ydin on erilaisuuden hyväksyminen:
ihmiset näkevät maailman eri tavalla Avain toisten ymmärtämiseen on toisten kuunteleminen. voimme hyväksyä heidät arvokkaina ja järkevinä ihmisinä, vaikka he ajattelevat eri tavalla kuin me itse ajattelemme. Annamme kaikille ihmisille heille kuuluvan arvostuksen, vaikka heidän mielipitensä voivat olla kovin erilaisia kuin omamme. Voimme käyttää kaikkia vuorovaikutustilanteita ihmissuhteittemme syventämiseen. Paras tapa olla kokonaan läsnä on silloin, kun toinen ihminen kärsii ja tarvitsee apuamme.

Hippokrates - Kivun hallinta - Anneli Vainio

Kipuluento AMK:lla - ihana keskusteleva opiskelijaryhmä.

Illalla Perheasiain neuvottelukunnan kokous seurakuntatalolla. Laitanpa näkyviin huomenna ohjelman johon on kaikilla mahdollisuus osallistua. parisuhteen vaaliminen on ajankohtainen asia monissa perheissä. Se lisää lastenkin hyvinvointia. Jatkuu huomisaamuna.

( 813 views )   |  permalink   |  

8.2.2011 
tiistai, helmikuu 8, 2011, 08:41
Nuohoojamestari tuli käymään. Saamme hormit taas puhtaiksi. Kun puuta poltetaan koko talvi, on syytä huoltaa myös nekin paikat. Kissat kuuntelevat nuohouksen ääniä valppaina. Nuorempaa pelotta uudet äänet.

Päivällä lähden vierailulle Särkisaloon. Meripirtissä keskustellaan aiheesta kivun hoito.

Illalla on Kalliolaakson linnassa alueellinen kokoontuminen kylätoiminnan aiheesta. Vieraita laajemmalti mukana. Kaksipäiväinen tapahtuma on buukattu täyteen.

Lunta tupruttaa.

Pimeydeltä älä kysy,
mitä mieltä se on auringosta.
Tieltä älä kysy,
minne sinun pitäisi mennä.
Kukalta älä kysy,
milloin syksy tulee.
Sydämeltäsi kysy vain
vieläkö sitä huvittaisi.

-Tommy Tabermann

( 942 views )   |  permalink   |  

7.2.2011 
maanantai, helmikuu 7, 2011, 17:20
Kuinka hyvältä onnistuminen tuntuu! Pitkään rästissä ollut tehtä tuli suoritettua. Ja kuinka hyvältä se maistui. Helpottava ja iloinen sekä hitusen haikea olo valtasi mielen. Iloita kannattaa aina kun on aihetta. Pienet asiat ovat suuria ja saavat moninkertaisen vaikutuksen aikaan. Uskon erityisesti pienten asioiden vaikuttavuuteen ilon antajana. Suoritus antaa perspektiiviä moneen suuntaan. Enkä tällä kertaa kerro enempää.
( 951 views )   |  permalink   |  

6.2.2011 
maanantai, helmikuu 7, 2011, 17:19
TÄRKEIN JUTTUKAVERISI


Kun riittävän monta kertaa sanot itsellesi olevasi tyhmä ja taitamaton, olet sitä kerta kerralta yhä enemmän.

Kun epäonnistumisen hetket tuntuvat yhä kotoisimmilta, on aika vaihtaa puheenaihetta - itsesi kanssa.

Suurin osa ihmisistä onnistuu useimmissa tehtävissään joka päivä, mutta ei koskaan anna tunnustusta itselleen.

Vain se kehittyy mitä mitataan. Ellet sinä itse pidä huolta siitä, että keskustelet itsesi kanssa positiivisesti, niin kenen luulet ottavan tehtävän hoitaakseen?
( 982 views )   |  permalink   |  


<< <Edellinen | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | Seuraava> >>